HTML

Otthon - Építészettől a lakberendezésig

Lakberendezési tippek, ötletek - hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb bútorokat, háztartási cikkeket. Hogyan varázsoljuk minél szebbé kertünket, milyen parkettát használjunk a nappaliba, és ez még csak a kezdet!

Számláló

2010.06.18. 16:44 Otthon Blog

Belsőépítészet - Laminált parketta

A következő belsőépítészeti kategória a burkolatokat érinti. Ez egy igen széles témakör, és ha részletesen seretnénk beszélni róla, akkor az nem fér bele egy cikkbe, úgyhogy ebben a bejegyzésben csupán a padlótípusokat fogjuk megtárgyalni.

Laminált parketta

Laminált parketta: a parketta az egyik legnépszerűbb padló fajtává vált a 21. századra. A padlószőnyegek helyét igen sok otthonban átvették a parketta legszebb termékei, nem csupán a nappalikban, hanem a hálószobákban is. Mind a két padlótípusnak meg van a maga előnye és hátránya például tisztítás és életkor szempontjából is. A legközkedveltebb parketta típus a laminált parketta, amely egyre több otthon szobáiban kezd dominálni mind országszerte, mind világszerte. Ez az egyik "legtermészetesebb" parketta, mivel a laminált parketta több, mint 90%-a fa. Egy dekorréteggel van bevonva, amely sokáig megtartja a parketta eredeti színét, és ez a réteg segít abban, hogy minél kopásállóbb legyen, és védjen az UV-sugárzástól. Vastagsága kisebb, mint 1 cm, ezért a laminált parketta az egyik legvékonyabb parketta típus a parketták világában. Élettartama is igen tartósnak mondható, ha vigyázunk rá, akkor minimum öt évet megél, de ez az időperiódus igen sokáig húzódhat. A legfontosabb dolog, amire oda kell figyelni a parketta tisztításánál, az az, hogy a felmosórongyot mindig rendesen csavarjuk ki, mikor felmossuk a laminált parketta felületét, mivel a túlzott vízmennyiség púposodást és repedéseket eredményezhet rajta, vagy alkalmazzunk speciális tisztítószereket, amelyek kifejezetten a parketta ezen típusára készültek!

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://otthonosan.blog.hu/api/trackback/id/tr622091892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zgabi 2011.10.21. 16:08:40

A parketta sohasem lehet laminált. A padló igen. Helyes elnevezése tehát: laminált padló. Mi a különbség? Műszálas póló, pamut póló. Van különbség?
süti beállítások módosítása