HTML

Otthon - Építészettől a lakberendezésig

Lakberendezési tippek, ötletek - hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb bútorokat, háztartási cikkeket. Hogyan varázsoljuk minél szebbé kertünket, milyen parkettát használjunk a nappaliba, és ez még csak a kezdet!

Számláló

2010.07.01. 13:28 Otthon Blog

Belsőépítészet - Parafa parketta

A parafa parketta a másik olyan parketta, amely igen népszerűvé vált az utóbbi években a lakberendezők és a belsőépítészek körében a külseje miatt, na meg néhány pozitív tulajdonsága végett.

A parafa parketta hőszigetelő képessége talán a legjobb az összes parketta közül, ezért nyáron és télen különösen mély benyomást kelt a lakókra. Ugye tudjuk, hogy a legtöbb parkettát óvni kell a víztől és a nedvességtől is, mert felpúposodhat, repedések keletkezhetnek rajta, azonban a parafa parketta teljesen vízálló! További előnyök közé sorolhatjuk, hogy ez a padló típus UV- és ózonálló, valamint egy ismeretlen oknál fogva a rágcsálók és a rovarok nem támadják meg, így nem kell a pénzünket minden nyáron rovarirtásra költeni :) A parafa parketta ellenáll a lúgnak és a savnak is, szóval ez tényleg egy olyan padló típus, amely ellenáll minden csapásnak, jó mi? A parketták többnyire az idő elteltével a fény, a felületre került víz, na meg a bútorok nyomásának hatására összezsugorodnak, vagy éppen duzzadnak, ez azonban a parafa parketta felületére nem jellemző. Ez inkább egy előny és pozitívum lista volt, mint bemutatás, bár lehet, hogy a kettő nem zárja ki egymást :D

Parafa parketta

A parafa parketta lerakása nagyon gyors és szimpla, csupán arra kell figyelnünk, hogy a parafa lapok eltérései ne legyenek feltűnőek. Ahol nagyon erős napfény éri a parkettát, ott valószínűleg a hónapok során a parketta ki fog fakulni, világosabb lesz az eredeti színénél, azonban nem kell megijedni, léteznek speciális UV-védő lakkok, amelyek ezt a nemkívánatos folyamatot megakadályozzák. Ez a padló típus különösen a gyerekszobákba, és a nappaliba ajánlottak kedvező élettani hatásuk, és szépségük miatt (valamint az előbb említett reziztanciájuk miatt). Az, hogy a parafa parketta ellenáll a víznek, nem célszerű tocsogó felmosóronggyal felmosni, mert hosszútávon árthat neki, ezért érdemes valami jó minőségű parketta tisztítószert venni. Ha odafigyelünk, és a leírásokat betartjuk, akkor ez a parketta igen sok évet is megélhet eredeti színeiben pompázva!

Szólj hozzá!

Címkék: parafa parketta padló belsőépítészet


A bejegyzés trackback címe:

https://otthonosan.blog.hu/api/trackback/id/tr892123073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása