HTML

Otthon - Építészettől a lakberendezésig

Lakberendezési tippek, ötletek - hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb bútorokat, háztartási cikkeket. Hogyan varázsoljuk minél szebbé kertünket, milyen parkettát használjunk a nappaliba, és ez még csak a kezdet!

Számláló

2010.04.12. 14:41 Otthon Blog

Kényelem és matrac

Gondolkodtál már rajta, hogy hogyan javíthatnál az alvás "minőségén"? A kényelmen csupán egy dolog tud segíteni, és ez a matrac. A matracoknak rengeteg típusa van, és rengeteg kategóriára oszthatók, például kemény vagy puha matrac, kókusz vagy hideghab matrac, stb.

Fehér matrac

A matrac keménysége attól függ, hogy milyen testhelyzetben szoktál aludni. 3 alvástípust különböztethetünk meg: hanyatt alvók, oldalt fekvők, és azok akik egész éjszaka forgolódnak. A hanyatt alvóknak alváskor a gerincük és a derekuk van leginkább veszélyeztetve, ugyanis egy puha matrac esetén maga a matrac felveszi az alakod, és a gerinced is az alvás alatt olyan alakot vesz fel, ami ha belegondolunk elég egészségtelen, és káros. Ebből következik az, hogy a hanyatt fekvő embereknek a kemény matrac a legmegfelelőbb, mivel az teljesen megtámasztja a gerincet és a derekat. A puha matrac leginkább azoknak ajánlott, akik a bal, vagy jobb oldalukon alszanak többnyire, mivel a kemény matrac az egyes kimutatások alapján lassítja az idő során a vérkeringést, míg a puhamatrac nem nyomja meg a belső szerveket. A kemény matrac hátránya még az oldalt alvókkal szemben, hogy elég gyakori a fájó bordákkal való kelés, ami sajnos az egész napra kihat. Mindkét matracnak meg van a maga előnye és hátránya, van azonban egy különleges matrac, a hideghab matrac. A hideghab matracokat leginkább azoknak szokták ajánlani, akik sokat forgolódnak éjjelenként, mert ez a matrac típus kemény, mégis valamennyire felveszi az alakod. Hordozhatósága rendkívül könnyű, a hideghab matracot bármilyen saroknál félbehajhatod, és máris nem akadsz bele semmibe, ha egyik szobából a másik szobába kell átvinni.

1 komment

Címkék: alvás otthon matrac hálószoba matracok hideghab matrac


A bejegyzés trackback címe:

https://otthonosan.blog.hu/api/trackback/id/tr451914711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TPiros · http://www.anrodiszlec.hu 2010.10.27. 16:02:32

Most épp matrac után kutatok és idehozott a kereső. Csak azt bánom, hogy korábban már nem találtam ide, mert szeretem az ilyen otthonos blogokat olvasgatni :)

További jó munkát az írásához!
süti beállítások módosítása