HTML

Otthon - Építészettől a lakberendezésig

Lakberendezési tippek, ötletek - hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb bútorokat, háztartási cikkeket. Hogyan varázsoljuk minél szebbé kertünket, milyen parkettát használjunk a nappaliba, és ez még csak a kezdet!

Számláló

2010.07.05. 14:18 Otthon Blog

Csempe

Melyik helységbe kell csempe? Milyen csempét válasszak? Ha valaki lakásfelújításon töri a buksiját, akkor a csempe szekcióban talán ez a két kérdés merül fel először az illető fejében. Aztán jön, hogy vajon milyen színű legyen a csempe, miután kiválasztotta a csempe méretét.

Csempe szürke

A csempe valójában két helységbe való leginkább otthonunkban, ez pedig a fürdőszoba, és a konyha. A konyha falaira nem feltétlenül szükséges csempe, vannak már egészen szép megoldások, és elkerülhetjük az olaj kifröccsenését is a falra, rengeteg módszerrel, de ezekbe most nem mennék bele, maximum a későbbiekben ha nagyon szükségesnek érzitek :)
fürdőszoba csempe méretén csak egy esetben érdemes vesződni, ha kőpadló van a fürdőszobában, azaz az esetek több, mint 90 százalékában. A lakberendező és lakásfelújító cégek arányokban gondolkodnak, és azt állítják, hogy a csempe és a kőpadló méretének aránya 1:2 vagy 1:1,5 legyen. Ez azt jelenti, hogy a kőpadlóhoz viszonyítva a csempe körülbelül feleakkora legyen, de lehet kicsit nagyobb is mint a fele.

Fürdőszoba csempe

A csempe színe a lakó ízlésétől függ, és attól, hogy meleg, vagy hideg fürdőszobát szeretne. Én speciál a kék és fehér csempéket szoktam javasolni (mind a kettő hideg szín), mert ezek a színek a tisztaságot, a higiéniát is magukban hordozzák, ami egy fürdőszoba esetében igen jelentős. További hideg színek lehet még a zöld, a viola és a sárga, míg a narancssárga és a piros már a meleg színek birodalmába tartozik. A narancs színű fürdőszobák szintén nagyon kellemesek tudnak lenni, és további előny, hogy a narancs csempe felületén kevésbé látszik meg a kosz, mint például egy hideg színű csempe felületén.

Szólj hozzá!

Címkék: konyha fürdőszoba csempe burkolat


A bejegyzés trackback címe:

https://otthonosan.blog.hu/api/trackback/id/tr512130923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása