HTML

Otthon - Építészettől a lakberendezésig

Lakberendezési tippek, ötletek - hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb bútorokat, háztartási cikkeket. Hogyan varázsoljuk minél szebbé kertünket, milyen parkettát használjunk a nappaliba, és ez még csak a kezdet!

Számláló

2010.06.03. 10:48 Otthon Blog

Belsőépítészet - Nyílászárók

Az első belsőépítészeti kategória, amiről szót fogunk ejteni, az a nyílászárók, és annak fő típusai. A nyílászáróknak sok fajtája van, lehetnek ezek ajtók, ablakok, garázskapuk, tolóajtók, tetőtéri ablakok, de még a redőnyök is ide sorolhatóak.

Fa ajtó

Ajtó: rengeteg típusuk van, de általában két fő kategóriába lehet osztani őket, ezek a beltéri ajtók, és a bejárati ajtók. A beltéri ajtók többsége minőségi anyagból készül, többnyire fából vagy műanyagból. Az ajtó kilincse szintén szép design-t adhat magának az ajtó összképének, ilyen például egy szép Hoppe kilincs, vagy bármilyen stílusos kilincs, amely illik maga a szoba stílusához. Az ajtó színét érdemes óvatosan kiválasztani, ha nagyon elüt a falak színétől, az romba döntheti a szobád stílusát, ezért érdemes olyan színvilágot alkalmazni, amely megegyezik a falak, vagy a padló színével. 

Fehér ablak

Ablak: csak mint az ajtóknak, a következő nyílászáró típusunknak, az ablakoknak is rengeteg sok-sok típusuk van. Bizonyára már rengeteg ablak fajtával találkoztatok, hagy mutassak be néhányat: ablak, amely végigfut a szoba falán, kétszárnyú ablak, bukó-nyíló ablak, tokosztós ablak, és még sorolhatnám, de ezek a legnépszerűbbek az otthonokban. Szintén, mint az ajtóknál azt tudom mondani, hogy lehetőleg ne üssön el a szoba, és a fal színétől az ablak párkánya, és minél jobban használd ki a teret, hogy a szobád minél jobban be tudja ereszteni a fényt. Az én kedvenceim a tetőablakok, szinte minden házon nagyon szépen mutatnak, és a tetőtér is igen jól szellőzik az ablak szöge miatt. A tetőablakok stílusával nem igen kell foglalkozni, mivel nem annyira szembetűnőek, inkább az a fontos, hogy jó helyre kerüljenek, hogy kellő mennyiségű fény kerüljön a szobába, és jól szellőzött legyen.

Fa redőny
Redőny:
a redőnyök három kategóriába sorolhatóak, ezek a fa redőnyök, műanyag redőnyök, és alumínium redőnyök. Mindegyiknek meg van a maga előnye, szóval egyikük sem emelkedik ki úgy igazán, hogy melyiket kapkodják leginkább a boltokból. A fa redőnyök legelőnyösebb tulajdonsága az, hogy ellenáll a legtöbb környezeti csapásnak, kinézetileg is szép, de biztonság szempontjából nem annyira jó. A műanyag redőnyök nagyon jók árnyékolástechnikai szempontokból, azonban gyakran világosabb színeket kapnak, mivel azok jobban visszaverik a napfényt, és ezért sajnos jobban meglátszik rajtuk a kosz. Az alumínium redőny a legkiválóbb biztonságtechnikai szempontokból, bár kinézetre nekem nem annyira tetszik... kinek a biztonság, kinek a szépség :)

1 komment

Címkék: ablak ajtó nyílászáró redőny belsőépítészet


A bejegyzés trackback címe:

https://otthonosan.blog.hu/api/trackback/id/tr862052945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szaboredony · http://www.szabo-redony.hu/ 2011.01.28. 08:36:44

Ez nagyon jó! Köszi szépen.
-------------------------------------
www.szabo-redony.hu/
süti beállítások módosítása