HTML

Otthon - Építészettől a lakberendezésig

Lakberendezési tippek, ötletek - hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb bútorokat, háztartási cikkeket. Hogyan varázsoljuk minél szebbé kertünket, milyen parkettát használjunk a nappaliba, és ez még csak a kezdet!

Számláló

2010.04.21. 11:10 Otthon Blog

Takarítás otthon

Talán a takarítás az a dolog, amit a legkevésbé szívesen csinálunk otthonunkban. Itt a nyár, és ahogy egyre melegebb lesz az idő, annál kellemetlenebbé és izzasztóbbá válik a takarítás. A férfiak ilyen időbe gyakorlatilag képtelenek a takarításra, de valjóban a nők is csak azért csinálják, mert kell, még a tisztaság mániások is.

Takarítás porszívóval

Sajnos a heti rendszeres takarítás szükséges, különben egyre nehezebbé válhat, ahogy a kosz lerakódik, és minél több és több lesz otthonunkban. A heti takarítás nem egy nagy meló, ha rendszeresen takarítunk, akkor sose lesz sok takarítani való, tehát ne legyünk lusták :)

Hol érdemes kezdeni a takarítást? Mindig ott, ahol a legmakacsabb foltok találhatók, és ez a helység az esetek 90%-ban a konyha. A sütőre ragadt zsír-, és olajfoltok jelenthetik talán a legkeményebb munkát, én általában a sütő tisztítását Cif segítségével törlöm le, ez az egyik legjobb tisztítószer az olaj ellen! Majd persze hátra van még az asztalok, mikrók, hűtők takarítása, tisztítása. Az előkészítő asztal az a hely, ahol mindig van valami kosz, tehát ha végzel a tisztítással ott, akkor pár nap után már meg se látszik sajnos az eredménye. A fürdőszoba takarítása nem nehéz feladat, havonta elég egyszer a kádat és a mosdót fertőtleníteni, és heti egy felmosás sem árt (a fürdőszobapolcok tisztításához szintén a Cif tisztítószer csodát ajánlom).

A nappali és a hálószoba eléggé egyedi ahhoz, hogy általánosságban tudjak írni róla. A hálószobák többségében padlőszőnyeg van, ez rendszeres tisztítást igényel, itt a porszívózásra gondolok, valamint a havi szőnyeghabolásra. A parketta tisztítás sem ördöngős dolog, először porszívóval végigmész rajta, majd utána felmosod egy speciális parketta tisztítószeres cucc segítségével, most nem jut eszembe mi a neve annak, amit még anno használtam...

Szólj hozzá!

Címkék: otthon takarítás tisztítás tisztítószer


A bejegyzés trackback címe:

https://otthonosan.blog.hu/api/trackback/id/tr471939413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása